niedziela, 29 marca 2015

Muffinki cytrynowe z kawałkami białej czekolady

Bądź trochę mniej niż ty, jaką znasz.
Zrób trochę miejsca na taką siebie, jaką możesz być.

[Z pudełka iluminacji Ewy Foley]


Witajcie Kochani po dość długiej nieobecności. 

Prezentujemy Wam dziś na szybko zrobione muffinki z wyraźnymi nutami cytryny, doskonale skomponowane z kawałkami białej czekolady, która rozpływa się w ustach.
Czekoladowy aksamit na języku sprawia, że całość jest idealna. Taka, jaka ma być.


Muffinki cytrynowe z kawałkami białej czekolady

kuchniasmakow.blogspot.com


Składniki na ok. 16 sztuk

2 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
szczypta soli

1 szklanka mleka
1 jajko
1/3 szklanki oleju
1 cytryna
tabliczka białej czekolady

Składniki suche wymieszać.
Składniki mokre (oprócz soku z cytryny) ubić.

Dodać składniki suche do mokrych. Wymieszać.

Cytrynę sparzyć, zetrzeć skórkę. Do masy dodać startą skórkę i sok z 1/2 cytryny. Wymieszać.

Czekoladę połamać na malutkie kawałeczki.

Papierowe foremki napełnić ciastem - czekoladą - ciastem.

Piec w temperaturze 180 stopni 25 - 30 minut.

Smacznego!


kuchniasmakow.blogspot.com