piątek, 20 maja 2016

Kotleciki z kalafiora

Kochani, 

zaczyna się weekend, letnie (prawie) spotkania i kulinarne cuda-wianki. 
Z grona Filolożek najbardziej aktywna kulinarnie jest Agnieszka. 
I to jest jej propozycja dla Was na spotkania towarzyskie:

Kotleciki z kalafiora


www.kuchniasmakow.blogspot.com


1 kalafior - Ugotować i zmiksować blenderem. 
1 cebulka - Obrać, pokroić w kostkę, usmażyć na oliwie.

Składniki powyższe wymieszać.
Dodać 2 roztrzepane jajka, 
4 łyżki mąki pszennej, 
2 łyżki keczupu, 
oregano, 
pieprz, 
sól.

Kotleciki obtoczyć w pokruszonych płatkach kukurydzianych. 
Smażyć na rozgrzanej oliwie.

Smacznego!
Przepis, zdjęcia, foto: Agnieszka Prus

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz