Pamiętacie, jak rodzice mówili Wam, gdy byliście mali i zarywaliście boki ze śmiechu, że to pewnie z powodu sera....
Tym razem proponuję Wam radosne babeczki serowe, które w smaku delikatnie przypominają drożdżówki z serem, z tą różnicą, iż są bardziej lekkie i mięciutkie:)
Nadzienie serowe zdecydowanie nadaje muffinkom wyrazistości i śmiało możecie dodać więcej sera.
Będą jeszcze lepsze!:)
Składniki:
fot. Izabela Magdalena |
1/2 szklanki cukru
szczypta soli
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka cukru waniliowego
100 gram masła
1 szklanka mleka
2 jajka
250 gram twarogu
1 żółtko
cukier waniliowy
Wykonanie:
Mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia, cukier waniliowy wymieszać.
Masło rozpuścić i ostudzić. Mleko ubić trzepaczką z jajkami. Dodać ostudzone masło.
Składniki suche wymieszać z mokrymi.
Twarożek, żółtko i cukier waniliowy zmiksować blenderem na gładką masę.
Do papilotek wkładać na przemian łyżkę ciasta i łyżkę sera.
Piec w 200 stopniach ok. 25 minut.
Smacznego!
fot. Izabela Magdalena |
fot. Izabela Magdalena |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz