Ania napisała, że ma coś. Coś? HIT!
Najlepszy pod słońcem polepszacz nastroju w zimowe dni!
(Pomijając bieganie, maratony, skalpele i cenne minuty wysiłku Waszego i wytrwałości Waszej, jakie wkładacie w ćwiczenia, co by później nabyte kalorie po konsumpcji pyszności różnych spalić.)
Oczywiście najlepsze przepisy dostajemy od mam, cioć, babć i wujów niekiedy.
Ten jest od mamy Ani.
Ania zredukowała tylko trochę zawartość cukru w przepisie.
I wyszedł z niego On:
Idealny...
Rozpływający się w ustach...
Nie narzekający....
Czas umilający.....
Swary łagodzący....
Rozpieszczający....
Rozluźniający i relaksujący....
Zmysły dopieszczający....
Pozytywnie działający....
S-T-O-P!
Blok czekoladowy z wiśniami.
www.kuchniasmakow.blogspot.com |
Przepis:
1 kostka masła (200g)
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki wody
3 łyżki kakao
2 szklanki mleka w proszku
1 paczka herbatników pettit berry
posiekane orzechy włoskie (1 szklanka)
drylowane wiśnie (odcedzone)
rodzynki i inne bakalie wg upodobań
andruty
1. Masło, cukier, wodę i kakao zagotować i wystudzić.
2. Do letniej masy dodać mleko w proszku i zmiksować/ wymieszać.
3. Dodać pokruszone herbatniki, bakalie, wiśnie. Wymieszać łyżką.
4. Masę wyłożyć na wafla i przykryć drugim.
5. Całość włożyć do lodówki na kilka godzin.
Za przepis, zdjęcie i wkład w działanie bloga - dziękujemy Ani C. ;)
Jak dla mnie świetny wpis. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńBardzo fajny wpis. Pozdrawiam !
OdpowiedzUsuńBardzo fajny wpis. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńFaktycznie ja również bardzo lubię blok czekoladowy i to ciasto najbardziej mi się kojarzy z młodzieńczymi latami. Tym bardziej jeśli jest on wykonywany z przepisu https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/przepis/przepis-na-blok-czekoladowy/ to dokładnie wiem, że na pewno będzie bardzo czekoladowy.
OdpowiedzUsuń54 YEAR-OLD ACCOUNTANT I FIANNA BAINES, HAILING FROM MADOC ENJOYS WATCHING MOVIES LIKE PLANET TERROR AND JOGGING. TOOK A TRIP TO HERITAGE OF MERCURY. ALMADÉN AND IDRIJA AND DRIVES A FERRARI 330 TRI/LM SPIDER. MOJ OSTATNI WPIS NA BLOGU
OdpowiedzUsuń