piątek, 20 maja 2016

Pulchne ciasto z rabarbarem

Kolejna weekendowa propozycja:

Ciasto z rabarbarem

www.kuchniasmakow.blogspot.com


Składniki:

250 gram masła
2 szklanki mąki
1 płaska łyżka proszku do pieczenia
3/4 szklanki cukru
szczypta soli
6 jajek
4-5 łodyg rabarbaru

Wykonanie:

Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia, cukier, sól. 
Dodaj masło i jajka. 
Miksuj, aż ciasto będzie gładkie. 
Ciasto przełóż do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie średnica 23 cm).
Rabarbar pokrój w kostkę i powbijaj w ciasto. 
Nagrzej uprzednio piekarnik. 
Ciasto piecz w temperaturze 180 stopni przez 50 minut. 
Po upieczeniu poczekaj, aż ciasto ostygnie. 
Posyp je cukrem pudrem. 

 Smacznego!

Przepis, wykonanie, zdjęcie i inspiracja: Agnieszka Prus

1 komentarz: