Ciasto z rabarbarem
www.kuchniasmakow.blogspot.com |
Składniki:
250 gram masła
2 szklanki mąki
1 płaska łyżka proszku do pieczenia
3/4 szklanki cukru
szczypta soli
6 jajek
4-5 łodyg rabarbaru
Wykonanie:
Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia, cukier, sól.
Dodaj masło i jajka.
Miksuj, aż ciasto będzie gładkie.
Ciasto przełóż do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie średnica 23 cm).
Rabarbar pokrój w kostkę i powbijaj w ciasto.
Nagrzej uprzednio piekarnik.
Ciasto piecz w temperaturze 180 stopni przez 50 minut.
Po upieczeniu poczekaj, aż ciasto ostygnie.
Posyp je cukrem pudrem.
Przepis, wykonanie, zdjęcie i inspiracja: Agnieszka Prus
ależ puszyste:)
OdpowiedzUsuń