niedziela, 15 listopada 2015

Tarta z malinami i borówkami

Kiedy zobaczyłam zdjęcie tej tarty - dzieło Agnieszki -
od razu pomyślałam, że podobnie jak deser Pavlovej,
idealnie oddaje w swej kolorystyce barwy Norwegii.
Zdaję sobie sprawę, iż sezon na maliny się skończył,
ale wrzucam go dla tych, którzy smaki lata chcą odczuć na języku.

Mhmmm..... Pychota!

Tarta z malinami i borówkami


www.kuchniasmakow.blogspot.com


Spód

350 gram herbatników połączyć z 160 gram masła.
Całość zagnieść, wyłożyć na okrągłą formę do tart. 
Włożyć do piekarnika na ok. 30 minut.
Piec w temperaturze 180 stopni.

Krem budyniowy

2 budynie ugotować w dwóch szklankach mleka
Ostudzić. 
Wyłożyć na wystudzone ciasto

Wierzch posypać malinami i borówkami. 
Można całość polać białą czekoladą. 

Gotowe ciasto wrzucić na godzinę do lodówki. 

www.kuchniasmakow.blogspot.com

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz