od razu pomyślałam, że podobnie jak deser Pavlovej,
idealnie oddaje w swej kolorystyce barwy Norwegii.
Zdaję sobie sprawę, iż sezon na maliny się skończył,
ale wrzucam go dla tych, którzy smaki lata chcą odczuć na języku.
Mhmmm..... Pychota!
Tarta z malinami i borówkami
www.kuchniasmakow.blogspot.com |
Spód
350 gram herbatników połączyć z 160 gram masła.
Całość zagnieść, wyłożyć na okrągłą formę do tart.
Włożyć do piekarnika na ok. 30 minut.
Piec w temperaturze 180 stopni.
Krem budyniowy
2 budynie ugotować w dwóch szklankach mleka
Ostudzić.
Wyłożyć na wystudzone ciasto
Wierzch posypać malinami i borówkami.
Można całość polać białą czekoladą.
Gotowe ciasto wrzucić na godzinę do lodówki.
www.kuchniasmakow.blogspot.com |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz