niedziela, 15 listopada 2015

Pudding czekoladowy bez cukru

Witajcie, 

za moim oknem siąpi dziś od rana deszcz.
Czasem i jesień musi zapłakać nad swym losem. 
I zamiast strumienie łez rzewnie wylewać, 
popłakuje sobie cichutko w ten dzień niedzielny. 

Za nami okres przestoju i zastoju na blogu. Do Kuchni powróciłyśmy po dłuższej przerwie. 
Po okresach smutku i radości, czas zakasać rękawy i wziąć się do pracy.

A na blogu dziś wytwór twórczej kreatywności Agnieszki, który umknął mi i zaplątał się w mailach. 

Pudding czekoladowy bez cukru 


Jego zalety: 
- szybki w przygotowaniu, 
- zdrowy,
- zadowoli Wasze kubki smakowe. 

www.kuchniasmakow.blogpost.com

1 dojrzałe avokado
2 banany
2 - 3 łyżki ciemnego kakao

Avokado obieramy ze skórki. Kroimy w cząstki.
Banany podobnie obieramy i kroimy. 
Do całości dodajemy kakao. 
Miksujemy/ blendujemy i gotowe. 
Można przystroić kawałkami truskawek lub bitą śmietaną. 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz