Propozycja Agnieszki:
Zupa krem. Cóż można o niej powiedzieć?
Że jest lekka, idealna na tą porę roku,
smaczna w swej prostocie i szybka do zrobienia.
Moi Kochani, nie pozostaje Wam nic innego, jak pozwolić się zainspirować i wypróbować przepis :)
Zupa krem ze szparagów
www.kuchniasmakow.blogspot.com |
Pęczek białych szparagów
Kostka rosołowa
Sól
Pieprz
Cytryna
Śmietana 30% lub 12%
Zielona pietruszka do dekoracji
Szparagi umyć, obrać, pokroić w kostkę.
Zalać wodą tak, aby były przykryte i gotować ok. 30 minut.
Dodać kostkę rosołową, trochę soli, pieprzu, odrobinę soku z cytryny.
Pogotować chwilkę.
Całość zblendować.
Dodać łyżkę śmietany.
Posypać zieloną pietruszką.
Zupa doskonała również z grzaneczkami lub kluseczkami lanymi.
Smacznego!
Przepis/ zdjęcie/ wykonanie/ inspiracja: Agnieszka Karalus ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz