poniedziałek, 8 czerwca 2015

Tortilla ze szpinakiem i fetą

Jeszcze jedna propozycja na dziś i na szybko.
Tortilla ze szpinakiem i serem feta.
U mnie zniknęła tak szybko, że nie zdążyłam sosu zrobić.
Ale w przepisie znajdziecie sos czosnkowy!
Jest pysznie, jest sycąco, jest zielnono - biało!


Tortilla ze szpinakiem


www.kuchniasmakow.blogspot.com

opakowanie tortilli - 8 placków

Farsz

opakowanie mrożonego szpinaku
cebula
3 ząbki czosnku
ser feta
trochę masła
pieprz, sól, gałka muszkatołowa

Cebulę pokroić w kostkę, czosnek także.
Podsmażyć je na oleju. Przełożyć do naczynia.
Szpinak podgrzać na patelni. 
Dodać cebulę i czosnek. 
Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Fetę pokroić w kostkę, dodać do całości.

Tortille podgrzać na gorącej, suchej patelni. 
Nałożyć na nie farsz, zawinąć, jak Wam się podoba;)

Sos czosnkowy

duży jogurt grecki
3-4 łyżeczki musztardy francuskiej
2-3 łyżki majonezu
3-4 ząbki czosnku

Jogurt wrzucić do słoika, dodać musztardę, majonez.
Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do reszty składników.
Wymieszać łyżką.
Zakręcić słoik, wstrząsnąć porządnie.
Gotowe!

www.kuchniasmakow.blogspot.com

Smacznego!

2 komentarze:

  1. Kiedy przyjdą goście, można takie kawałki pokrojonej tortilli poukładać obok koreczków :) i już mamy dekoracyjną paletę z przekąskami :)

    OdpowiedzUsuń