Tortilla ze szpinakiem i serem feta.
U mnie zniknęła tak szybko, że nie zdążyłam sosu zrobić.
Ale w przepisie znajdziecie sos czosnkowy!
Jest pysznie, jest sycąco, jest zielnono - biało!
Tortilla ze szpinakiem
www.kuchniasmakow.blogspot.com |
opakowanie tortilli - 8 placków
Farsz
opakowanie mrożonego szpinaku
cebula
3 ząbki czosnku
ser feta
trochę masła
pieprz, sól, gałka muszkatołowa
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek także.
Podsmażyć je na oleju. Przełożyć do naczynia.
Szpinak podgrzać na patelni.
Dodać cebulę i czosnek.
Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Fetę pokroić w kostkę, dodać do całości.
Tortille podgrzać na gorącej, suchej patelni.
Nałożyć na nie farsz, zawinąć, jak Wam się podoba;)
Sos czosnkowy
duży jogurt grecki
3-4 łyżeczki musztardy francuskiej
2-3 łyżki majonezu
3-4 ząbki czosnku
Jogurt wrzucić do słoika, dodać musztardę, majonez.
Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do reszty składników.
Wymieszać łyżką.
Zakręcić słoik, wstrząsnąć porządnie.
Gotowe!
duży jogurt grecki
3-4 łyżeczki musztardy francuskiej
2-3 łyżki majonezu
3-4 ząbki czosnku
Jogurt wrzucić do słoika, dodać musztardę, majonez.
Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do reszty składników.
Wymieszać łyżką.
Zakręcić słoik, wstrząsnąć porządnie.
Gotowe!
www.kuchniasmakow.blogspot.com |
Smacznego!
Bardzo fajny pomysł :-)
OdpowiedzUsuńKiedy przyjdą goście, można takie kawałki pokrojonej tortilli poukładać obok koreczków :) i już mamy dekoracyjną paletę z przekąskami :)
OdpowiedzUsuń