Potrawa zainspirowana kuchnią indyjską, a także jednym z wegetariańskich barów,
do którego chodziłyśmy jako filolożki aktywnie studiujące.
Tym razem nie będę się rozpisywać.
To trzeba po prostu zrobić.
Wrzucam Wam posta i idę do Kuchni ;)
Propozycja podania:
kofta + brązowy ryż + surówki + sos do kofty
Kofta indyjska
www.kuchniasmakow.blogspot.com |
150 gram białego półtłustego sera
3 średnie ugotowane ziemniaki
1 cebula
natka pietruszki
papryka konserwowa - do smaku, pokroić w kostkę
1 jajko, mąka, bułka tarta
sól, pieprz, olej
Wszystkie składniki wymieszać, ugnieść, uformować kuleczki.
Kuleczki obtoczyć w jajku, mące i bułce tartej.
Smażyć na głębokim oleju.
Sos do kofty: 2 łyżki przecieru pomidorowego + 2 łyżki jogurtu - wymieszać.
Podgrzać w garnuszku.
Smacznego!
Przepis, zdjęcia, wykonanie: Aga :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz