piątek, 20 maja 2016

Zupa krem ze szparagów I

Czas na kolejną propozycję dania na weekend!

Propozycja Agnieszki: 
Zupa krem. Cóż można o niej powiedzieć?
Że jest lekka, idealna na tą porę roku, 
smaczna w swej prostocie i szybka do zrobienia. 


Moi Kochani, nie pozostaje Wam nic innego, jak pozwolić się zainspirować i wypróbować przepis :)

Zupa krem ze szparagów

www.kuchniasmakow.blogspot.com

Pęczek białych szparagów
Kostka rosołowa
Sól
Pieprz
Cytryna
Śmietana 30% lub 12%
Zielona pietruszka do dekoracji

Szparagi umyć, obrać, pokroić w kostkę. 
Zalać wodą tak, aby były przykryte i gotować ok. 30 minut.
Dodać kostkę rosołową, trochę soli, pieprzu, odrobinę soku z cytryny. 
Pogotować chwilkę. 
Całość zblendować. 
Dodać łyżkę śmietany. 
Posypać zieloną pietruszką. 

Zupa doskonała również z grzaneczkami lub kluseczkami lanymi. 

Smacznego!

Przepis/ zdjęcie/ wykonanie/ inspiracja: Agnieszka Karalus ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz