Ja się tylko bacznie jej poczynaniom przyglądałam.
Od pewnego jednak czasu sama stosuję te małe, czarne nasionka.
Towarzyszą mi one zazwyczaj podczas kolacji,
której głównymi składnikami są jogurt i owoce.
Ma być lekko, strawnie i przyjemnie ;)
A poza tym lubię rozgryzać pesteczki nasion w czasie jedzenia.
Agnieszka, co wynika z moich obserwacji, preferuje chia o poranku.
I tak oto kolejna śniadaniowa inspiracja.
Owsianka z nasionami chia i owocami
(porcja dla 1 osoby)
www.kuchniasmakow.blogspot.com |
3/4 szklanki płatków owsianych
1 szklanka mleka krowiego lub roślinnego
łyżeczka nasion chia
łyżeczka miodu
połówka kiwi i banana
Mleko zagotować, wsypać płatki, gotować ok. 10 minut.
Jak ostygnie dodać miód i chia.
Wymieszać. Przelać do miseczki.
Dodać owoce.
Foto, przepis, wykonanie, inspiracja: Agnieszka K.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz