Im drobniej pokrojone warzywa, tym wydaje się być lepsza.
U mnie bez jajek, groszku czy też kukurydzy.
Wierzcie mi, nasi zachodni sąsiedzi są nią zachwyceni.
Sałatka jarzynowa
www.kuchniasmakow.blogspot.com |
6-7 ziemniaków
4-5 marchewek
kawałek selera
2 pietruszki
2-3 jabłka
4-5 ogórków konserwowych
1 cebula lub 1 por
majonez, 1-2 łyżki musztardy
pieprz, sól, kolendra
natka pietruszki
1. Ziemniaki, marchewkę, selera, pietruszkę gotujemy do miękkości. Kroimy w drobną kostkę.
2. Jabłka obieramy - kroimy w drobną kostkę.
3. Cebulę (pora) i ogórki konserwowe kroimy w drobną kostkę.
4. Cebulę kroimy w drobną kostkę.
5. Do składników dodajemy łyżkę lub dwie musztardy delikatesowej, pieprz, sól, odrobinę kolendry, majonez. Wszystkie składniki mieszamy.
Na końcu siekamy drobno natkę pietruszki, wrzucamy ją do sałatki i mieszamy.
Sałatkę wstawiamy do lodówki. Można ją serwować zarówno na śniadanie, do obiadu lub kolacji.
Z mięsem, bez mięsa. Opcja zarówno dla mięsożerców, jak i wegetarian.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz