tym razem coś prosto z Ameryki!
U nas ciasto przybrało kształt foremek, w których zostało zrobione.
A w środku dla wszystkich smakoszy tego wypieku - niespodzianka:
płynna czekolada.
Z każdym kawałkiem chce się więcej i więcej...
Aż w końcu osiągamy ten moment, w którym czekolada sprawia,
że w głowach pojawia się zdanie: "chwilo trwaj".
Brownie z płynną czekoladą
Porcja na 6 miseczek do zapiekania o średnicy 8-9 cm
www.kuchniasmakow.blogspot.com |
2 gorzkie czekolady
6 jajek
1 kostka masła
300 gram cukru
100 gram mąki
Czekoladę pokruszyć, masło posiekać i rozpuścić w metalowej miseczce, umieszczonej nad garnkiem z gotującą się wodą, ostudzić.
Ubić jajka, dodać cukier, miskować. Dodać mąkę, miksować.
Wymieszać z masą czekoladową.
Foremki wysmarować masłem i wysypać bułką tartą.
Masę rozlać do foremek.
Piec 20 minut w 200 stopniach.
Propozycja podania: ciepłe brownie z lodami waniliowymi i owocami :)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz