poniedziałek, 1 sierpnia 2016

Brownie z płynną czekoladą w środku

Kochani,

tym razem coś prosto z Ameryki!
U nas ciasto przybrało kształt foremek, w których zostało zrobione.
A w środku dla wszystkich smakoszy tego wypieku - niespodzianka:
płynna czekolada.
Z każdym kawałkiem chce się więcej i więcej...
Aż w końcu osiągamy ten moment, w którym czekolada sprawia,
że w głowach pojawia się zdanie: "chwilo trwaj".

Brownie z płynną czekoladą

Porcja na 6 miseczek do zapiekania o średnicy 8-9 cm

www.kuchniasmakow.blogspot.com


2 gorzkie czekolady
6 jajek
1 kostka masła
300 gram cukru
100 gram mąki

Czekoladę pokruszyć, masło posiekać i rozpuścić w metalowej miseczce, umieszczonej nad garnkiem z gotującą się wodą, ostudzić. 
Ubić jajka, dodać cukier, miskować. Dodać mąkę, miksować. 
Wymieszać z masą czekoladową. 

Foremki wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. 
Masę rozlać do foremek. 
Piec 20 minut w 200 stopniach. 

Propozycja podania: ciepłe brownie z lodami waniliowymi i owocami :)

Smacznego!

Przepis, zdjęcia, wykonanie i inspiracja: Agnieszka K.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz